Reprezentanta UNESCO, Doamna Gabriela Gabor, prezentă la cea de-a XXIV-a ediție a CONIL Fest, organizat de Asociația CONIL

Suntem onorați să anunțăm prezența Doamnei Gabriela Gabor, reprezentantă UNESCO, secțiunea educație, la cea de-a XXIV-a ediție a CONIL Fest, un eveniment de referință organizat de Asociația CONIL în parteneriat cu Asociația Open Minds și Circul Metropolitan București.

CONIL Fest, devenit o tradiție în peisajul educațional românesc, celebrează diversitatea și incluziunea în educație. Evenimentul, organizat de Asociația CONIL, fondatoarea Școlii Gimnaziale CONIL, o instituție educațională membră a rețelei UNESCO, aduce laolaltă sute de copii, profesori și părinți pentru a promova valori esențiale precum solidaritatea, creativitatea și educația incluzivă. CONIL Fest oferă o platformă pentru elevi de toate vârstele și abilitățile să-și demonstreze talentele în domenii diverse, de la arte și muzică, până la științe și sport.

Doamna Gabriela Gabor a subliniat importanța evenimentului și faptul că evenimentul, CONIL Fest, reprezintă un exemplu strălucit de cum educația incluzivă și diversitatea pot fi celebrate și promovate. Prin acest amplu eveniment ne dorim să arătăm tuturor că valorile UNESCO sunt implementate și promovate la nivel local.

Adela Hanafi, fondator al Asociație CONIL și a Școlii Gimnaziale CONIL, a declarat: „Suntem extrem de mândri de comunitatea noastră și de faptul că facem parte din rețeaua UNESCO. Prezența doamnei Gabriela Gabor la acest eveniment este o recunoaștere a eforturilor noastre continue de a promova o educație de calitate, incluzivă și accesibilă pentru toți copiii. CONIL Fest este o celebrare a fiecărui elev și a fiecărui profesor care contribuie la o lume mai bună prin educație.”

CONIL Fest continuă să fie un eveniment emblematic care demonstrează angajamentul Asociației CONIL față de educația incluzivă și de calitate, susținut de parteneri de prestigiu și de comunitatea locală.

Despre Asociația CONIL

Asociația CONIL este o organizație nonguvernamentală înființată în anul 2010, din necesitatea de a oferi soluții reale pentru integrarea în masă a copiilor cu nevoi educaționale speciale. În cadrul asociației au fost înființate grupe de grădiniță și clase de scoală primară pentru integrarea copiilor cu CES, precum și un Centru de Performanță, cu activități educative gratuite. Asociația CONIL sprijină descoperirea talentelor de orice fel, în orice context, atât în cazul copiilor tipici, cât și al copiilor cu dizabilități, propunându-și să educe viitoare talente.

De-a lungul anilor, proiectele desfășurate de CONIL au avut un impact semnificativ. Peste 3.000 de copii atipici au beneficiat de programe de educație și terapie specializată, peste 40.000 de copii tipici și cu dizabilități au avut ocazia să urce pe scene celebre ale capitalei în cadrul festivalului CONIL Fest, iar peste 300 de copii cu nevoi speciale au participat la tabere de integrare. De asemenea, peste 1.500 de copii și tineri cu dizabilități au avut acces la cursuri gratuite de weekend, oferindu-le astfel o șansă reală de dezvoltare și integrare.

PROIECT SPECIAL – CONIL Fest

Unul dintre cele mai deosebite proiecte ale Asociației CONIL este CONIL Fest, Festivalul Integrării – Lumea SuperEroilor, ajuns la cea de-a XXIV-a ediție. Acest eveniment a fost recunoscut și premiat la Gala Societății Civile, fiind considerat cel mai mare eveniment dedicat copiilor din România. CONIL Fest aduce împreună copii tipici și atipici din întreaga țară, oferindu-le o platformă pentru a-și arăta talentele și abilitățile.

Contact

Asociația CONIL
Email: office@conil.ro
Website: www.conil.ro   www.scoalaconil.ro