De ce să plantezi pomi fructiferi în 2023?

Fără nicio îndoială, pomii fructiferi reprezintă un avantaj în jurul fiecărei case, deoarece sunt  bogăție însemnată pentru orice gospodar. Toamna se spune că este cea mai bună perioadă de plantare a pomilor fructiferi, însă pregătirea pentru plantare, de obicei se realizează cu mult timp înainte.

Primăvara reprezintă, de asemenea, un alt moment optim în care se pot planta diferiți pomi fructiferi. Chiar și în anul 2023, există numeroși gospodari care au o grădină sau chiar o livadă, unde aceștia își plantează pomii, îi îngrijesc și apoi le culeg roadele. România este țara care are diferite soluri care sunt bune și fertile pentru diferite soiuri de pomi.

Care este anotimpul potrivit pentru plantare?

În mare parte, în țara noastră, anotimpul de toamnă este lung și călduros, fiind urmat de multe ploi, astfel încât după plantare rădăcinile continuă să se activeze, reușesc să își vindece rănile și se extind. Ploile de toamnă asigură, după momentul plantării, umiditatea necesară și contactul bun al rădăcinilor cu solul. Pomii care sunt plantați toamna pornesc primăvara în vegetație în aproape în același timp cu pomii care nu au suferit o transplantare. Creșterile lăstarilor la pomii plantați toamna vor fi cu 20-30% mai mari decât în cazul celor plantați primăvara. În popor, se spune că avantajul pomilor plantați în sezonul de toamnă câștigă minimum o treime de vară față de cei plantați primăvara.

Livada ta înseamnă calitate și sănătate

Mulți se întreabă de ce să mai planteze pomi fructiferi în grădina sau în curtea casei, dacă găsești toate soiurile de fructe în supermarket.

 Producătorii de fructe care se concentrează pe producerea de fructe care au un aspect atrăgător și care rezistă bine la transport pentru a fi expuse în supermarket, de cele mai multe ori, aceste fructe au culoare și formă, dar nu și gust. Există o regulă în lumea fructelor care spune: cu cât e mai bun fructul, cu atât e mai perisabil. Prin urmare, cele mai bune fructe pot fi crescute doar în grădina proprie cu soiuri altoite de la Jardina.eu și pot fi consumate în scurt timp după recoltare. În supermarket, cele mai multe fructe sunt importate de la mii și zeci de mii de kilometri, transportul pe aceste distanțe reprezentând poluare. Dacă îți pasă de acest aspect, vei alege să îți cultivi propriile fructe.

Unde găsești prospețimea fructelor?

Plantarea pomilor fructiferi în anul 2023 va produce fructe produse chiar în grădina proprie, acestea prezentând o garanție a calității pe care nimeni nu o va putea oferi. Ideea de a avea un pom în curte constituie o șansă extraordinară de a rămâne în contact cu naturi și cu ritmurile ei uimitoare.

Un pom fructifer plantat de tine este și profesorul care îi povestește copilului tău că trăirea, înflorirea și rodirea necesită răbdare și efort.