Ziua Mondiala a Asistentei Sociale

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, în parteneriat cu Colegiul Național al Asistenților Sociali din România – Sucursala Prahova a organizat, în data de 19 martie 2021, la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități “Casa Rozei” Urlați, un simpozion dedicat Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, desfășurat sub egida mesajului comun UBUNTU: „Eu sunt pentru că noi suntem – Consolidarea solidarității sociale și a conectării globale”.

La evenimentul care a avut ca temă “Cine sunt? Despre viața mea!” au participat (atât în spațiul fizic, cât și online) asistenți sociali – reprezentanți ai instituțiilor publice și ai organizațiilor neguvernamentale din țară și din străinătate cu activitate relevantă în domeniu.

Cu această ocazie, experții Asociației Diakoniewerk Austria Superioară au prezentat exemple de bune practici privind ”Impactul asistenței sociale asupra biografiei clientului și invers !” și au susținut o prezentare despre asistența socială individuală în conformitate cu Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, implementarea momentului ”Da!”.

De asemenea, la nivelul tuturor unităților de asistență socială din subordinea D.G.A.S.P.C. Prahova au avut loc activități dedicate acestui eveniment care au constat în dezbateri în care au fost implicați beneficiarii și personalul centrelor privind rolul asistentului social în comunitate, au fost organizate ateliere de creație, jocuri interactive și competiții sportive.