VESTE EXTRAORDINARA: Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti primeste un echipament complet de colectare plasma (plasmafereza), pentru tratarea pacientilor cu COVID – 19

Asta e știrea zilei în Prahova: Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești va primi un echipament complet de colectare plasmă (plasmafereză ), util în tratarea pacienților infectați cu COVID – 19.

 În urma demersurilor făcute de Consiliul Județean Prahova, cu sprijinul firmei ,,Besmax Pharma Distribution”, un aparat de colectare plasmă umană va ajunge în scurt timp la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești, astfel încât prahovenii depistați pozitiv cu Covid-19 să poată fi tratați asemeni bolnavilor din alte țări, care au implementat cu succes această terapie cu plasmă convalescentă.
IMPORTANT: Procedeul constă în recoltarea plasmei de la pacienți vindecați de noul coronavirus și după o analiza laborioasă, plasma se administrează în special pacienților în stare critică infectați cu Covid-19.
Acest aparat medical de colectare a plasmei poate fi folosit și pentru extragerea unor componente biologice, de exemplu imunoglobulinele – necesare persoanelor cu imunitate extrem de scăzută. Dacă în prezent se scot 150 ml de plasmă/ pungă, direct din sângele recoltat, folosind aparatul de plasmafereză, se pot scoate de 600ml de plasmă /pungă. Astfel, aparatul de colectare a plasmei vine în ajutor nu numai celor infectați cu Covid-19, ci și bolnavilor cu alte afecțiuni.
Consiliul Județean Prahova va continua acțiunile demarate la începutul acestei pandemii, pentru a preveni răspândirea acestui virus și va sprijini unitățile sanitare din Prahova în tratarea pacienților infectați cu Covid-19.