VESTE BUNA: Prima prelevare de plasma cu anticorpi pentru coronavirus la Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti

Miercuri, 10 iunie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești s-a efectuat prima prelevare de plasmă convalescentă de la un pacient vindecat de Covid-19.

Am aflat cu bucurie că au fost recoltate trei unități de plasmă de la o doamnă care a răspuns chemării specialiștilor Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești, căreia nu putem decât să îi mulțumim pentru gestul său umanitar! Prin plasma prelevată, se va putea contribui la vindecarea altor pacienți infectați în prezent cu coronavirus și ale căror vieți depind și de astfel de fapte altruiste!”, transmite, cu optimism, președintele CJ Prahova, Bogdan taoder.

Prelevarea directă a plasmei cu anticorpi dezvoltați la Covid-19 a fost posibilă prin utilizarea echipamentului de colectare de plasmă umană AURORA Plasmapheresis Systems, pus gratuit la dispoziția Consiliului Județean Prahova de către firma Besmax Pharma Distribution și, ulterior, transferat Spitalului Județean de Urgență Ploiești și Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această primă prelevare de plasmă convalescentă, în special doamnei care a trecut prin infecția cu coronavirus și care vrea să îi ajute și pe alții să învingă în lupta cu Covid-19.

Le mulțumesc specialiștilor Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești, doamnei Georgeta Hanganu, pentru eforturile continue destinate salvării de vieți, prin asigurarea stocurilor de sânge și plasmă necesare pacienților internați în spitalele prahovene! Sunt sigur că și alți prahoveni vor acționa pentru binele celor din jur și se vor pune la dispoziția medicilor pentru noi recoltări de unități de plasmă în vederea depășirii acestei încercări, infectarea cu Sars-Cov-2”,a declarat șeful forului județean.