UPDATE! Raspunsul DSP Prahova in cazul sotilor decedati dupa vaccinare: „la data vaccinării erau deja in perioada de incubatie a bolii COVID-19”

Precizări care ar putea pune unele semne de întrebare: nu cumva, in anumite cazuri, s-ar impune o TESTARE înainte de vaccinare?! Cazul celor doi soți din Filipeștii de Pădure decedați la scurt timp după vaccinare, caz de a stârnit rumoare- firesc, la urma urmei, în spațiul public, aduce, iată, în prim-plan precizările celor de la DSP.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Instituției Prefectului următoarele precizări:

„În urma analizării documentelor existente la nivelul centrului de vaccinare a unității sanitare în care au fost internați cei doi soți care au decedat, precum și anchetelor epidemiologice ale acestora, nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare și cauza decesului. Cei doi soți au fost vaccinați în data de 03.03.2021 la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. În urma consultului efectuat la nivelul punctului de triaj al centrului, nu au fost identificate contraindicații ale vaccinării de către personalul medical și nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii postvaccinare.Din informațiile pe care le avem, Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a fost solicitat în data de 06.03.2021, în jurul orei 14.00, în localitatea Filipeștii de Pădure, sat Minieri, pentru două persoane (soț – 71 ani și soție – 66 ani). Pacienții acuzau amețeli, stare generală modificată. După evaluare și tratament, aceștia au fost transportați la UPU – SJU Ploiești.În urma prezentării în UPU și a evaluărilor medicale efectuate, pentru ambii pacienți a fost pus diagnosticul de infecție cu SARS-CoV-2, pneumopatie acută COVID-19 și au fost internați pe secția ATI, aceștia având o formă severă a bolii.

În urma confirmării diagnosticelor de infecție SARS-CoV-2, Direcția de Sănătate Publică a efectuat ancheta epidemiologică în care este consemnat debutul simptomelor în data de 05.03.2021.

Având în vedere că un caz este considerat infecțios cu două zile înaintea debutului și încă 14 după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubație a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluențând cursul bolii la cei afectați, așa cum s-a mai discutat în spațiul public”.