Un tanar de 25 de ani, decedat dupa ce ar fi fost plimbat prin spitale din Prahova!

Un tanar de 25 de ani, din comuna prahoveana Faget, a decedat dupa ce, asa cum spune tatal sau, a fost plimbat prin 4 spitale. In acest caz, prefectul judetului Prahova, Cristian Ionescu, a remis un comunicat de presa, pe care il reproducem integral:

„Este o perioadă dificilă, una cu care nu ne-am mai confruntat, una în care avem de-a face cu situații imprevizibile și în fața cărora trebuie să luăm decizii rapide. Din nefericire, de multe ori aceste hotărâri sunt guvernate de frică, iar în loc de luptă, unii dintre noi sunt tentați de a face un pas în spate.

Am aflat cu regret despre cazul tânărului din Făget, al cărui tată a relatat faptul că a fost plimbat între spitale din cauză că era suspect de COVID-19, pentru ca, într-un final, acesta să se stingă. Este o tragedie! Transmit, pe această cale, condoleanțe familiei tânărului, dar și faptul că  am solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova să demareze de urgență o anchetă pentru a stabili clar ce s-a întâmplat în acest caz. După finalizarea cercetărilor voi reveni cu un mesaj public.

Referitor la contextul actual, aș dori să mă adresez și cadrelor medicale, aflate în prima linie. La nivel județean facem tot posibilul să aibă toate cele necesare pentru realizarea profesiei lor în condiții de siguranță. În utimele zile, unitățile medicale au primit materiale de protecție, iar acestea vor continua să vină.

Actul medical însă, nu trebuie să fie tergiversat și condiționat de suspiciuni și de temeri.

Stimați medici, nu uitați că oamenii își pun toată speranța în priceperea și devotamentul dumneavoastră!”, a spus Cristian Ionescu, prefectul județului Prahova.