Un nou focar Covid-19 in Prahova; spitalele se apropie de capacitatea maxima!

Prahova se apropie de atingerea capacităţii maxime de internare a pacienţilor confirmaţi cu Covid-19, dupa ce un nou focar de infectare a fost depistat la un centru de dializă privat din Ploieşti. Bogdan Nica, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca o altă unitate privată cu profil similar are trei cazuri confirmate în acest moment, toţi cei 38 de pacienţi dializaţi urmând să fie internaţi.

 

„Mai mult de 300 de paturi în Prahova nu avem de unde să luăm. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializă, 217 sunt internaţi, 26 în curs de internare. Mai sunt 18 suspecţi la CFR şi 10 suspecţi la UPU. De trei zile suntem martorii acestui val (…). În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut demult de 400. Deci am 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus directorul DSP Prahova.

 

In ultimele doua saptamani au fost mai multe focare la nivelul judeţului Prahova, între care cel de la centrul de bătrâni de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a decedat), cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova, unde au fost nouă cazuri, şi unul la o firmă de pe platforma Brazi, unde trei angajaţi au fost testaţi pozitiv.

 

De asemenea, două asistente de la Spitalul de pediatrie au fost testate pozitiv, dar şi o angajată de la blocul alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, pana miercuri, 1 iulie, in Prahova se inregistrau 406 cazuri confirmate.