SECTIA DE NEUROCHIRURGIE A SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA PLOIESTI- DE-ACUM, CONDITII „MULT SUPERIOARE”

„Odată cu finalizarea lucrărilor de la Secția de Neurochirurgie, modernizarea Spitalului Județean de Urgențe se apropie de final!” este aceasta vestea bună pe care o dă prahovenilor președintele Consiliul Județean Prahova, Bogdan Toader.
„Cu bucurie, vă comunic faptul că ne aflăm pe ultima sută de metri cu lucrările de modernizare și recompartimentare a tuturor secțiilor Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Vă anunț, cu mare satisfacție că, de astăzi, pacienții Secției de Neurochirurgie, ai celui mai mare spital din județul nostru, au parte de condiții mult superioare celor existente înainte de începerea lucrărilor.
Saloanele noi, dotate cu aparatură medicală performantă, toaletele aferente fiecărui salon în parte, sunt pregătite începând de astăzi nu numai pentru pacienții proveniți din județul nostru, ci și din Buzău, Dâmbovița sau din Ialomița, de unde vin, prin transfer, bolnavi care au nevoie de intervenții medicale de specialitate. Se poate spune chiar că Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a devenit una regională, dată fiind afluența de pacienți care nu mai ajung la București, ci vin să facă tomografii sau să beneficieze de consultații din partea specialiștilor noștri.
Mai avem puțin și vom finaliza, exclusiv prin fonduri de la Consiliul Județean Prahova, modernizarea locației Nord a Spitalului Județean!
Este, practic, o investiție necesară, care a schimbat, din punctul de vedere al condițiilor, în timp relativ scurt, toată imaginea acestei unități medicale!”, notează, pe contul personal de socializare, cu mulțumire și optimism motivat șeful CJ Prahova.
*Precizare: Secția modernizată dispune șase saloane, cu un total de 30 de paturi, precum și de două rezerve.
Demn de știut, de asemenea, este că saloanele, acum primenite,

„Este, practic, o investiție necesară, care a schimbat, din punctul de vedere al condițiilor, în timp relativ scurt, toată imaginea acestei unități medicale!”, notează, pe contul personal desocializare, cu mulțumire și optimism motivat șeful CJ Prahova.

sunt prevăzute cu grupuri sanitare și sisteme de oxigen și aspirare la fiecare pat, dar și cu televizoare.

Neurochirurgia este o ramură a chirurgiei care se ocupă de operațiile pe creier și alte intervenții asupra sistemului nervos, sistemul nervos de control care reglează activitățile din organism. Operațiile pe creier sunt în general extrem de delicate și implică o serie complicată de tehnici, echipament și tehnologie sofisticată.
*În neurochirurgie, chirurgii aplică tehnicile operatorii și chirurgicale în probleme ale creierului și sistemului nervos. Acestea sunt de obicei afecțiuni fizice sau structurale, cum ar fi apariția excrescențelor sau tumorilor sau a rănilor. Lipsa sau dezechilibrul unor substanțe chimice naturale în creier se tratează mai degrabă cu medicamente, cel puțin în primele faze, și nu prin intermediul microchirurgiei.
În trecut s-a încercat să se trateze varietate de boli prin neurochirurgie- de la personalitatea psihopată, la convulsii epileptice grave, halucinații și mânii sau depresii extreme. În cadrul operației numită lobotomie, o parte a creierului era extrasă în încercarea de a preveni comportamentul violent și antisocial. Însă, mulți oameni erau foarte îngrijorați că mințile și personalitățile pacienților erau supuse unor astfel de tehnici dure prin care toate aspectele memoriei și emoției puteau fi alterate de lama bisturiului, urmând ca aceștia să ajungă niște legume.
Neurochirurgia modernă tinde să se ocupe în special de leziuni, cum ar fi urmări ale rănilor la cap, membre, răni provocate de gloanțe sau pătrunderea unui șrapnel, precum și tumori sau diferite excrescențe. Este folosită și pentru a trata atacuri cerebrale cardiovasculare și hemoragii, nervi blocați și comprimați și anomalii congenitale. Neurochirurgul se pregătește inițial pentru chirurgie generală și abia apoi își va alege specializarea. Este foarte importantă cunoașterea anatomiei- nu doar cea a creierului și a nervilor, ci și cea a oaselor, mușchilor, ligamentelor și altor zone care le înconjoară. În unele operații o echipă de neurochirurgi lucrează împreună cu un chirurg ortoped specializat în oase, mușchi și articulații.