Sectia de Cardiologie de la Judetean, modernizata cu 9,7 milioane lei

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova – Bogdan Toader şi vicepreşedintele Ludmila Sfîrloagă au efectuat, luni, o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru a analiza stadiul lucrărilor la secţia de cardiologie situată la etajul 5 al clădirii. Aceasta este una dintre cele mai solicitate secții ale spitalului, dat fiind numărul mare al persoanelor care suferă de afecțiuni ale inimii – aproximativ 5000 de pacienţi pe an.

Obiectivul de investiţie face parte din proiectul „Modernizare corp clădire A + B din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, valoarea totală fiind de 9.700.000 lei. Pentru secţia de cardiologie investiţia este de aproximativ 3.000.000 de lei şi a inclus: lucrări de arhitectură, instalaţii electrice, instalaţii de fluide medicale, control de securitate şi acces precum şi dotările aferente unui salon medical. La secţia de cardiologie s-au instalat în prezent 90 de paturi standard şi 12 paturi la salonul de terapie coronariană.

Preşedintele Bogdan Toader s-a arătat mulţumit de calitatea lucrărilor şi a precizat că modernizarea va continua şi pentru celelalte secţii ale spitalului de urgenţă. Totodată pe langă lucrările de modernizare, Consiliul Județean Prahova are ca prioritate și construirea unui corp nou, care va fi legat de cel vechi printr-o pasarelă.

Toate aceste investiţii realizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti cu sprijinul administraţiei judeţene vor conduce la creşterea calităţii serviciilor medicale, oferind prahovenilor dar şi celor aflaţi în tranzit în Judeţul Prahova condiţii spitaliceşti optime, la standarde europene.