Sanofi Romania are un nou manager pentru Romania si Republica Moldova

Dr. Iulia Ionescu, cu o carieră de 15 ani în cadrul Sanofi, a preluat, de la 1 mai 2020, funcția de manager al grupului farmaceutic francez pentru România și Republica Moldova.

De formație medic și având o experiență de peste 20 ani în industria farmaceutică, dr. Iulia Ionescu era până acumdirectorul general al diviziei general medicines Sanofi Romania și Moldova (diabet, boli cardiovasculare și medicamente mature) și execution excellence lead South Europe MCO, funcții pe care le va exercita în continuare.

Iulia Ionescu îl înlocuiește în funcție pe Pascal Robin, care a condus subsidiara din România a Sanofi timp de 3 ani și care a fost numit la conducerea unei alte filiale a grupului francez.

Sanofi Romania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 306 milioane euro și are o cotă de piață de 5,7%, potrivit datelor prezentate de companie. Compania asigură un volum anual de peste 37 de milioane de cutii de medicamente, în 51 de arii terapeutice, printr-un portofoliu de aproximativ 150 de produse.

Compania a investit în ultimii ani, în România, aproximativ 4,5 milioane de euro în proiecte de cercetare și dezvoltare.

Grupul Sanofi a vândut compania Zentiva fondului american de investiții Advent International, tranzacția fiind finalizată în 30 septembrie 2018.