Reprezentanti ai DSU, discutii legate de Spitalul Judetean Ploiesti; ce masuri s-au luat

Situatia existenta la nivelul UPU a Spitalului Judetean, generata de prezentarile peste capacitatea de primire a pacientilor suspecti si confirmati COVID-19, nu a ramas fara urmari. Astfel, in cursul zilei de marti, 1 septembrie 2020, reprezentanti ai MAI DSU au venit sa discute aceste aspecte impreuna cu conducerea Spitalului Judetean si UPU. Ulterior, acestia impreuna cu conducerea spitalului au continuat discutiile la Directia de Sanatate Publica Prahova.

In urma acestor intalniri au fost identificate urmatoarele solutii pe termen scurt si mediu:

  • Cresterea capacitatii de testare a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti prin achizitionarea unui aparat PCR cu capacitate de 4 probe/ora (care se adauga la cel existent care poate analiza 1 proba/ora), fondurile fiind asigurate de catre Consiliul Judetean
  • S-a demarat procedura de achizitie pentru o linie completa de testare PCR cu o capacitate de 96 probe pe ciclu de testare
  • Tot pentru marirea capacitatii de testare PCR, pentru echipamentul existent se va lucra in doua ture la laboratorul central.
  • Se cauta solutii in continuare pentru suplimentarea personalului de specialitate in vederea asigurarii permanentei, deoarece in prezent permanenta pentru testare este asigurata doar in UPU.
  • Directia de Sanatate Publica Prahova a identificat un nou spital pentru cresterea capacitatii de internare a pacientilor COVID-19, a purtat discutii si a facut demersuri catre Ministerul Sanatatii in acest sens. Cu personalul existent la acest moment se poate mari capacitatea de internare pacienti COVID cu 40 paturi, urmand ca prin suplimentare de personal medico-sanitar si auxiliar sa se poatea ajunge la o capacitate de 70 de paturi.
  • Directia de Sanatate Publica Prahova a intreprins demersuri catre CNCCI pentru identificarea de personal medico-sanitar, in vederea completarii deficitului existent la SJU Ploiesti.