Reactia presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, la vizita de ieri a ministrului Pintea la Spitalul Judetean Ploiesti

Dupa vizita de luni, 8 aprilie 2019, de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, a ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a postat urmatorul mesaj pe pagina sa de facebook:

„Cred în potențialul uriaș al Spitalului Județean de Urgență Ploiești și voi continua să mă implic în îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru prahoveni!

Stilul de lucru „merge și așa”, acest „laissez-faire” cu care se confruntă societatea românească, nu este și nu va fi niciodată acceptat pe durata mandatului meu!

De aceea, schimbările necesare pentru rezolvarea problemelor vizează implementarea unui plan de măsuri pentru a corecta neconformitățile constatate de doamna ministru Sorina Pintea, de directori, de compartimentul de specialitate, dar, bineînţeles, şi de cele sesizate de cetăţeni, prin feedback-ul transmis. Deşi directorii unității medicale și-au dat demisia, sancţiunile trebuie să meargă înainte, iar alți opt angajați ai unității medicale vor intra în comisia de disciplină.

Mulțumesc doamnei ministru Sorina Pintea pentru faptul că a acceptat să facem echipă în scopul aprofundării feedback-ului primit de la cetățeni și pentru soluționarea problemelor sesizate. Cetățenii rămân adevăratul nostru sprijin, adevăratul nostru agent de verificare a situațiilor de zi cu zi. Prezența dumneaei, astăzi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în cadrul conferinţei de presă (şi nu numai) arată o deschidere faţă de personalul medical şi sper că medicii au înţeles aprecierea noastră faţă de munca lor, dar şi faptul că punem pe primul loc un standard ridicat în procesul de îngrijire pentru o bună organizare şi desfăşurare a actului medical”, mai scrie Bogdan Toader pe pagina sa de socializare.