RAED ARAFAT vorbeste despre SCOALA DE MEDICINA de pe FACEBOOK

RAED ARAFAT, MESAJ PENTRU CINE… ARE URECHI DE AUZIT ȘI MINTE DE PRICEPUT: „Cred că mulți dintre comentatorii de pe Facebook, și nu numai, au trecut prin această școală de medicină.

Să aveți grijă de unde vă luați informațiile!”

Corect! În ultimele luni, rețelele de socializare duduie de mari și feroce specialiști în medicină, care au absolvit cursuri la… „adio-șanț” cum se spune în popor, și își permit cu o aroganță și încăpățânare tenace să convingă pe toată lumea că ei, nu medicii știu totul cel mai bine, dau verdicte, critică, arată cu degetul în toate părțile ba chair spun că în toată criza asta care aproape a paralizat mapamondul și a omorât milioane de oameni nici nu e nevoie de medici.

Mai grav este însă că mulți preferă astfel de informații „croșetate” din imaginație și clar din rea-voință și mai ales din lipsă totală de respect față de acei medici și cadre medicale din LINIA I, care se sufocă și se sacrifică pentru binele celorlalți. E drept, la noi, sistemul medical încă șchioapătă, sunt și multe greșeli, dar asta nu înseamnă să aruncăm cu noroi în toți și să nu credem nimic și să ignorăm orice sfat bun… că așa-i „în trend”. NU” Asta poate aduce suferință și chiar moarte.

E nevoie mai mult ca oricând să ne informăm corect, să respectăm sfaturiel medicilor, să luăm în seamă avertismentele și realitatea! Realitatea care, din păcate ne arată că atunci când ești iresponsabil… poți fi chiar tu autorul unor tragedii!