Presedintele CJ Prahova ii tine „in priza” pe cei care lucreaza la extinderea si modernizarea UPU de la Spitalul Judetean!

Miercuri, 15 ianuarie, vizită de lucru pe șantierul unde au loc lucrările de extindere și modernizare la Unitatea Primiri Urgențe (UPU), din incinta Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a făcut miercuri, 15 ianuarie 2020, o nouă vizită de lucru pentru a verifica stadiul lucrărilor de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU), din cadrul SJU Ploiești.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a făcut miercuri, 15 ianuarie 2020, o nouă vizită de lucru pentru a verifica stadiul lucrărilor de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU), din cadrul SJU Ploiești. Nu scapă nimic din ochi șefului forului judetean și se interezează îndeaproape de evoluția treburilor de pe șantier.
Proiectul „Extindere, reabilitare,modernizare și recompartimentare unitate de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești” este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.
PRECIZARE: Valoarea totală a lucrărilor este de 18.566.621 de lei, din care 6.700.260 de lei reprezintă cheltuieli nerambursabile iar 11.729.621,00 lei este contribuţia solicitantului în proiect.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență la nivelul Unității de Primiri Urgențe Ploiești.
Beneficiarii principalii ai proiectului vor fi pacienții din Prahova și din regiune, cei aflați în tranzit, dar și personalul medical și auxiliar care deservește UPU. Acesta va beneficia de un spațiu de lucru modern și extins, cu o dotare corespunzătoare, în măsură să asigure eficiența și siguranța actului medical de urgență.
Așa cum anunță autoritățile, lucrările de modernizare nu vor afecta activitatea de la Unitatea de Primiri Urgențe pentru că, într-o primă etapă, are loc extinderea corpului de clădire. Ulterior, va fi reabilitat imobilul actual, care va fi racordat la clădirea noua, cele două corpuri urmând să fie interconectate.
Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, face parte dintr-un proiect amplu, derulat de Consiliul Județean Prahova, proiect ce vizează reabilitarea celei mai mari unități spitalicești din județ, sănătatea fiind una din prioritățile administrației județene.
La finalul vizitei în teren de miercuri, președintele Bogdan Toader a apreciat calitatea lucrărilor și faptul că acestea se încadrează în graficul prevăzut de constructor.