Presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader anunta probarea aparatului de determinare a prezentei Covid-19 prin tehnica Real Time PCR

🧪🔬Specialiștii Laboratorului Unității de Primiri Urgențe 🏥 au făcut primele probe înainte de începerea testărilor pentru coronavirus.🧬

✅✅✅Astfel, Unitatea de Primiri Urgență Ploiești se pregătește ca în zilele următoare să demaraze analizele specifice cu ajutorul aparatului de determinare a prezenței Covid-19 prin tehnica Real Time PCR, donație primită de OMV Petrom, prin Crucea Roșie Română.

❗🕒Trebuie să știți că rezultatul – pozitiv sau negativ – va fi determinat în aproximativ o oră și jumătate, cu acest aparat putând fi analizată o singură probă la fiecare test.

🧪🔬 Cu ajutorul acestui echipament vor fi prelucrate probe de exudat naso-faringian prelevate de la pacienții care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe cu simptome care se încadrează în definiția de caz actualizată.

👩‍⚕️🏥Siguranța și tratarea corespunzătoare a pacienților la nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești vor crește dar, totodată, trebuie să rămânem concentrați pe continuarea achiziției de dotări și echipamente de protecție pentru că atât pacienții, cât și medicii să fie în siguranță.

Anunțul a fost făcut vineri seară de Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Specialiștii Laboratorului Unității de Primiri Urgențe 🏥 au făcut primele probe înainte de începerea testărilor pentru coronavirus.