Peste 4300 de pacienti cu COVID—19 declarati vindecati si externati. 327 de cazuri noi!

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până vineri, 1 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.567 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.328 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 327 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova ajunge la 70 de cazuri.

La nivelul județului Prahova, în data de 01 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 137 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, patru au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 26 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 217 persoane în unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre prahovenii diagnosticați cu noul coronavirus, 36 au fost declarați vindecați și externați.

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

Astfel, pe parcursul zilei de 30 aprilie, au fost controlați 37 de agenți economici, au fost verificate peste 800 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse prin Ordonanțele militare, iar peste 500 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.

În urma acestor acțiuni, au fost deschise patru dosare de cercetare penală pentru opt persoane. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată și uz de fals. Mai precis, este vorba despre adeverințe de angajat pe care cei în cauză le-au prezentat polițiștilor și care, în urma interogării aplicației REGES, s-au dovedit a conține date nereale.

Lucrătorii MAI au aplicat, totodată, și 303 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 400.000 lei. Dintre acestea, patru au fost pentru fapte de natură economică, 34 pentru contravenții în context, iar 265 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar și decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Detalii: Peste 4300 de pacienti cu COVID—19 declarati vindecati si externati.