Peste 25.200 de doze de vaccin anti-Covid consumate pana azi in Prahova! Afla cati prahoveni au primit deja si a doua doza!

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 01 februarie 2021, în județul Prahova au ajuns 27.483 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Dintre acestea, 25.288 au fost consumate (ora raportării – 13.00), alte 2163 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar și beneficiarilor care se încadrează în cea de-a II-a etapă a imunizării.

Numărul total al persoanelor din județul Prahova care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 3175.

OFICIAL: Nu au fost raportate noi pierderi și nici alte reacții de tip alergic apărute în urma administrării serului anti SARS-CoV-2.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

De asemenea, toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).