Pana azi avem 6.423 de pacienti cu COVID-19 vindecati. Dar de la ultima raportare sunt 312 cazuri noi! PRAHOVA NU ARE NICIUN CAZ NOU!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până vineri, 8 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.811 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că 6.423 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Și, totuși, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 312 de noi cazuri de îmbolnăvire, ceea ce reprezintă o scădere destul de mică în comparație cu numărul raportat ieri.

PRAHOVA NU A RAPORTAT NICIUN CAZ NOU!

La nivelul județului Prahova, în data de 08 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 76 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 15 persoane și au intrat alte 11. În carantină instituționalizată se află 266 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 73 de prahoveni diagnosticați cu noul coronavirus, patru au decedat, 47 au fost declarați vindecați și externați, iar 22 se află internați. Dintre aceștia, trei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde sunt ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 07 mai, au fost realizate controale la 27 de agenți economici din Prahova (19 societăți comerciale, opt PFA), au fost legitimate peste 1400 de persoane și oprite în trafic aproape 1000 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 248 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 143.000 lei. Dintre acestea, opt au fost pentru fapte de natură economică, 194 au fost pentru contravenții în context, iar 46 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

În urm verificărilor, polițiștii prahoveni au deschis și două dosare de cercetare penală pentru șase persoane, care ar fi prezentat oamenilor legii adeverințe de angajat cu date false. Acest lucru a fost constatat în urma interogării aplicației REGES.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Detalii: Pana azi avem 6.423 de pacienti cu COVID-19 vindecati.