Oftalmologia pediatrica – Importanta consultatiilor oftalmologice la copii

Micutii cu probleme de vedere sau cu diverse afectiuni ale ochilor, acute sau cronice, trebuie sa ajunga intr-un cabinet de oftalmologie pediatrica. In tara sunt multe astfel de clinici in care isi desfasoara activitatea medici cu experienta si cu o buna pregatire astfel incat sa diagnosticheze, sa investigheze si sa trateze afectiunile oculare aparute la micii pacienti.

In acest articol vei descoperi de ce este important un consult oftalmologic si la ce oftalmolog pediatru din Bucuresti sa mergi cu micutul tau, daca acesta acuza simptome precum: lacrimare excesiva, secretii de culoare alb-galbuie, clipit foarte des, frecat la ochi, probleme de vedere, dureri de ochi sau cap etc.

De ce este important consultul oftalmologic pentru cei mici?

Examenele oftalmologice din copilarie sunt esentiale pentru a asigura dezvoltarea vizuala normala si pentru a confirma ca nu exista probleme de vedere care ar putea afecta performanta scolara si pentru a depista afectiuni oftalmologice care, descoperite tarziu, devin netratabile, cum ar fi ambliopia. Avand in vedere ca si prescolarii din zilele noastre folosesc in mod obisnuit telefoane, tablete sau laptopuri este rezonabil sa presupunem ca detectarea timpurie a problemelor de vedere este mai importanta ca niciodata.

Consultul oftalmologic pentru copii se adreseaza tuturor grupelor de varsta, de la nou nascut, pana la 18 ani. Exista metode specifice si aparatura performanta adecvate varstei si nivelului de colaborare al copilului. Pentru copilul mic, determinarea refractiei (dioptriilor) se realizeaza de la distanta cu ajutorul aparatului PLUSOPTIX, care furnizeaza, cu mare precizie, date despre eventuale vicii de refractie ale copilului. Astfel poti afla inca de la varsta de sugar, daca copilul tau va trebui sa poarte ochelari pentru o vedere buna.

La ce cabinet oftalmologic sa mergi daca esti din Bucuresti?

Daca trebuie sa te prezinti la un consult oftalmologic cu copilului, Kidoptik este clinica de care ai nevoie. Echipa medicala Kidoptik este formata din medici specialisti cu certificate Cambridge, cu inalta competenta in rezolvarea problemelor oftalmologice si experienta acumulata in Spitalul Militar Bucuresti si Spitalul Universitar Bucuresti. 

Aceasta clinica de oftalmologie pediatrica ofera consultatii, tratamente, investigatii oftalmologice si detine cel mai mare showroom de ochelari pentru copii. Serviciile sunt atat pentru copii, cat si pentru parinti, clinica oferind si un pachet special de familie cu reducere de 30%. 

Kidoptik este una dintre cele mai moderne si bine dotate clinici oftalmologice din Bucuresti, dotata cu aparatura moderna de ultima generatie. Recenziile postate pe internet de catre pacientii acestei clinici arata ca acestia sunt foarte multumiti de calitatea serviciilor, de reusita tratamentelor si a interventiilor realizate in clinica Kidoptik. Acestia spun ca personalul este amabil si primitor, doctorii sunt profesionisti inzestrati cu rabdare si empatie si ca trateaza cu seriozitate si implicare fiecare caz in parte. De asemenea, oamenii au mai sesizat si aparatura de ultima generatie cu care este dotata clinica.

Daca copilul tau prezinta simptome oculare ingrijoratoare sau daca, pur și simplu, iti doresti un control de rutina pentru cel mic, este recomandat sa apelezi la un medic oftalmolog. Specialiatii clinicii Kidoptik sunt alaturi de tine si copilul tau si te vor ajuta cu diagnosticarea si tratarea diferitelor probleme de vedere cu ajutorul unor echipamente destinate examinarii copiilor. De asemenea, iti vor oferi si sfaturile de care ai nevoie pentru a proteja vederea micutului tau. Clinica o poti gasi pe strada Jimbolia nr.40, Sector 1, Bucuresti.