Numarul vindecarilor, mai mare decat cel al cazurilor active: Aproape 9.400 de pacienti vindecati! 190 de cazuri noi de la ultima raportare. Prahova, niciun caz nou!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până vineri, 15 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.437 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.370 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate numai 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova: încă o zi FĂRĂ NICIUN CAZ NOU!  În total, au rămas doar 11 cazuri active!

 În județul Prahova, la data de 15 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 115 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit trei persoane și au intrat alte 16. În carantină instituționalizată se află 319 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, 79 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care patru au decedat, 64 au fost declarați vindecați și externați, iar 11 se află în continuare sub supraveghere medicală în unități din Ploiești și Câmpina. Trei dintre aceștia sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Ploiești și cea a Spitalului Municipal Câmpina. Toate cele trei persoane sunt ventilate mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 14 mai, au fost realizate controale la șapte agenți economici din Prahova (patru societăți comerciale, trei PFA), au fost legitimate peste 1100 de persoane și oprite în trafic peste 800 de autoturisme.
În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 363 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 303.000 lei. Dintre acestea, 38 au fost pentru fapte de natură economică, 314 pentru contravenții în context, iar 11 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

A fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană, în baza art.352, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Vă precizăm că, începând cu data de 15.05.2020, ora 00.00, prin Hotărârea nr. 24/ 14.05.2020, a fost instituită, pe teritoriul României, STAREA DE ALERTĂ, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acest act normativ, prevede, prin altele, obligativitatea purtării măștii pentru acoperirea nasului și gurii, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.
Se reiau activitățile în cabinetele stomatologice, în ambulatorii, cu condițiile respectării măsurilor de Prevenire și control a răspândirii infecțiilor.
În această perioadă, pentru toți cetățenii, care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități. Persoanele care nu respectă măsurile de carantină/izolare la domiciliu vor fi introduse în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile și obligate să suporte contravaloarea cazării și hranei pe perioada carantinei instituționalizate.
Este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul localităților, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii. Parcurile pentru public se redeschid, cu excepția locurilor de joacă pentru copii și cu respectarea măsurilor generale de prevenire și protecție.
Nu mai este necesară completarea declarației pentru deplasări în interiorul localității, dar se menține această obligativitate pentru ieșiri în alte localități.
Se reiau activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase cu participarea publicului, care se desfășoară doar în exteriorul lăcașurilor de cult, precum și practicile și ritualurile cu caracter privat în interiorul lăcașurilor de cult cu participarea a maxim 16 persoane și respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite.

DETALII: Numarul vindecarilor, mai mare decat cel al cazurilor active