Numarul celor vindecati de COVID-19 trece de 5200. In schimb, sunt 349 de cazuri noi! Afla cate cazuri sunt in Prahova!

Grupul de Comunicare Strategică informează că până luni, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate.

🔴ATENȚIE: De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 349 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Prahova figurează în tabelul oficial cu 70 de cazuri.

La nivelul județului Prahova, în data de 04 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 82 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului au ieșit 22 de persoane. În carantină instituționalizată se află 247 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 70 de prahoveni diagnosticați cu noul coronavirus, trei au decedat, iar 36 au fost declarați vindecați și externați.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat o serie de acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
În cursul zilei de 03 mai, au fost realizate controale la 14 agenți economici din Prahova, au fost legitimate peste 600 de persoane și oprite în trafic peste 400 de autoturisme.
În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 244 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 360.000 lei. Dintre acestea, 25 au fost pentru contravenții în context, iar 219 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Detalii: Numarul celor vindecati de COVID-19 trece de 5200.