Numar mare de cazuri noi raportate: 275 in 24 de ore! Numarul pacientilor vindecati de COVID-19 a depasit 15.600! PRAHOVA-10 cazuri noi!

Grupul de Comunicare Strategică informează că până sâmbătă, 13 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.635 au fost declarate vindecate și externate.

ATENȚIE: De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 275 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 Prahova a raportat 10 cazuri noi!

La nivelul județului Prahova, în data de 13 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1062 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Nicio persoană nu a ieșit de sub această măsură, în ultimele 24 de ore, însă au intrat alte 138. În carantină instituționalizată se află 33 de persoane.

‼️De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 143 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șase au decedat și 94 au fost declarate vindecate și externate.
La secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești se află două persoane confirmate cu COVID-19. Una dintre acestea este în stare gravă, fiind ventilată mecanic.

‼️Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Astfel, pe parcursul zilei de 12 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate opt societăți comerciale, legitimate 145 de persoane și oprite în trafic 79 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1069 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 77 de sancțiuni, în valoare de 28.800 lei.

În ultima lună, odată cu măsurile de relaxare și neglijarea, în mare parte, a normelor de siguranță sanitară, în Prahova s-a înregistrat o dublare a numărului de cazuri confirmate cu COVID-19.

Detalii: Care e statistica zilei de azi?