„NUMAI” 883 cazuri noi la nivel national. In capitala sunt 187! Decesele, de ordinul zecilor!

GCS informează că, până luni, 7 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.897 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Potrivit informațiilor oficiale, până în prezent, 40.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.339 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate… NUMAI883 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Nici așa nu e bine, ținând seamă că, în situația actuală, fiecare caz în plus, adaugă, practic, la presiunea uriașă careapasă pe sistemul medical, nu doar din perspectiva logisticii, dar și a capacității cadrelor medicale, multe dintreacestea ajunse la epuizare fizică și psihică.

Prahova a raportat 55 de cazuri noi!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4604  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 151 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele trei decese asociate infecției cu noul coronavirus au fost în rândul a trei bărbați, cu vârste de 62,68 și 70 de ani, cu comorbidități.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 300 de paturi sunt ocupate. La ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice.  

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1124 de decizii de izolare și 4729 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 21462 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Au fost efectuate verificări la 1324 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 983 de persoane, 654 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 75 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 49 sancțiuni (șase în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 43 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020). Valoarea totală a amenzilor a fost de 3100 lei.

Detalii: https://www.bucurestibusiness.ro/numai-883-cazuri-noi-la-nivel-national-in-capitala-sunt-187-decesele-de-ordinul-zecilor/