Noi masuri dispuse de primarul Ploiestiului pentru prevenirea raspandirii Covid-19

Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a dispus astazi o serie de măsuri în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu coronavirus (SARS-CoV-2),  în rândul populaţiei.

Având în vedere creşterea ratei de infectare la mia de locuitori, cu domiciliul în municipiul Ploieşti, la 6.15, edilul şef al oraşului a solicitat reprezentanților  S.C. Transport Călători Express S.A. Ploieşti să distribuie măşti de protecţie, în mijloacele de transport în comun, cetățenilor care nu dispun de acestea.

Totodată, controlorii operatorului de transport public urban vor verifica respectarea măsurii de distanțare fizică a călătorilor, în autobuze, troleibuze sau tramvaie.

De asemenea, Poliţia Locală Ploieşti va intensifica acțiunile de control în piețe, în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță la nivelul activităţilor comerciale de profil.

“Municipalitatea ploieşteană monitorizează respectarea măsurilor ce pot fi luate în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu coronavirus, în rândul comunităţii locale. Ne interesează siguranţa cetăţenilor, dar şi gradul de limitare a răspândirii îmbolnăvirii cu COVID-19, prin deciziile pe care le luăm. Solicit ploieştenilor, pe această cale, să dea dovadă de o conduită socială responsabilă, în contextul pandemic actual. Este important să purtăm mască în public, să ne dezinfectăm des mâinile şi să asigurăm distanţarea fizică necesară faţă de semenii noştri. Pe cât posibil, ar fi indicat să folosim rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate. Să fim solidari şi să înţelegem că este necesar să aplicăm cu stricteţe regulile de igienă recomandate de specialişti!”, a precizat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.