Ministrul Sorina Pintea, control la Spitalul Judetean Ploiesti; ce nereguli a gasit

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a fost in noaptea de vineri, 29 martie, spre sambata, 30 martie 2019, in control la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. „A stat de vorbă cu doctorii, cu asistentele, cu aparținătorii, cu mine. A găsit nereguli. Că nu este curat, nu sunt etichetele puse, stau aparținătorii prea mult. La UPU că e puțin personal, că sunt timpi mari de așteptare. A solicitat demiterea directorului responsabil de îngrijiri, iar Direcției de Sănătate Publică un control de urgență”, a declarat, corespondentului Mediafax, Bogdan Toader, presedintele Consiliului Judetean Prahova.

Sorin Pintea a declarat la Antena 3 ca s-a constatat nereguli privind „modalitatea în care pacienții sunt tratați, modul în care li se vorbește, comportamentul cadrelor medicale față de aceștia. Și probleme de natură administrativă, pentru că nu mă așteptam ca într-o unitate medicală, în România secolului XXI, să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat. Inclusiv în secțiile renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv Unitatea Primiri Urgențe, dar chiar partea renovată nu era curată”.

„Eu nu cred că e o scuză să ai mulți pacienți și să nu faci curat, așa cum ar trebui într-un spital. (…) Am urcat în Secția de neurochirurgie, unde o infirmieră spăla pe jos cu 3-4 pastile în apă. Deși trebuie să cunoască procedurile. (…) Medicul de gardă spunea că nu au infecții. Mi-e greu să cred. „Cred că nu le raportați, nu că nu aveți”, a mai spus Pintea.