Ministrul Sanatatii: E posibil sa ramanem in Stare de alerta din 15 iunie

Romanii sunt nerabdatori sa afle daca din data de 15 iunie 2020 se va iesi din Starea de Alerta si se vor putea ridica noi restrictii aflate acum in vigoare. Numai ca, in aceasta dimineata, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru (foto), nu s-a declarat foarte optimist in privinta ridicarii unor restrictii.

„Pana in 15 iunie suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică la B1 Tv.

In schimb, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ieri ca „pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele, pentru că nu este corect față de colegii mei cu care voi lucra. Cu siguranță vor fi bine primite de către populație, dar vreau să precizez că sunt în funcție și de analiza, de statistica epidemiologică, de consultarea specialiștilor în boli infecțioase”.