Mediurg a inaugurat noul sediu din Ploiesti, intr-o cladire istorica

Cea mai mare companie privata de sanatate din Prahova, Centrul Medical Mediurg, a inaugurat vineri, 25 mai 2018, noul sediu din municipiul Ploiesti, situat pe Bulevardul Independentei, intr-o cladire istorica. Casa Monument istoric Ghita Stoenescu, cladire in stil eclectic cu influente art-nouveau, a fost ridicata intre 1899 si 1900 dupa planurile arhitectului I. Goligher de catre Ghita Steonescu, descendentul unor bulgari veniti la Ploiesti in secolul al XIX-lea, care a facut avere din negustorie si din industria petrolifera. Fara a fi confirmate din punct de vedere istoric, exista povesti urbane care spun ca de-a lungul existentei sale imobilul a fost zestre de nunta, dar si ca si-a schimbat proprietarul in urma unui joc de carti. In perioada comunista a devenit policlinica cu plata, iar in ultimii ani a fost readus la infatisarea initiala, fiind unul dintre cele mai bine restaurate monumente istorice din oras. Mai mult, pastreaza feroneria si picturile originale.

„Cand am pornit aceasta afacere, in urma cu 24 de ani, nu ne-am gandit ca vom aici, dar iata ca avem circa 250 de angajati, iar cifra de afaceri de anul trecut s-a ridicat la 4 milioane de euro. Vrem sa avem grija de sanatatea pacientilor nostri, dar si sa facem profilaxie”, a spus fondatorul si directorul Mediurg, dr. Cristian Anton Vintilescu.

Acesta i-a avut ca invitati de onoare pe doi dintre descendentii familiei care a construit acest imobil, cei prezenti delectandu-se cu un mic concert sustinut de catre Cezar Ouatu.

Centrul Medical Mediurg Ploiesti, fondat in anul 1994, reprezinta cea mai mare institutie diverselor probleme medicale ale persoanelor fizice sau juridice. Anul 2018 reprezinta anul celei mai bogate oferte medicale din istoria sa, care include:
– Serviciu propriu de ambulanta
– Trasport medicalizat
– Policlini in Ploiesti si Campina
– Laborator clinic de analize medicale
– Medicina muncii
– Ingrijiri medicale la domiciliu
– Serviciu de imagistica
– Medicina de familie
– Cursuri pentru formarea aptitudinilor in acordarea primului ajutor specializat.