Masuri de combatere a pestei porcine africane in Prahova

Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova s-a reunit astăzi, în ședință extraordinară, pentru a adopta Planul de măsuri privind supravegherea, prevenirea și controlul pestei porcine africane pe teritoriul județului Prahova.

Chiar dacă focare de pestă porcină africană au fost confirmate până acum doar în județele Satu Mare și Tulcea, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova a solicitat convocarea Centrului local de Combatere a Bolilor Prahova pentru a dispune activități necesare și obligatorii privind detectarea timpurie a virusului pestei porcine africane.

Planul de măsuri cuprinde atât activitățile pentru depistarea virusului, cât și măsurile instituite în cazul confirmării oficiale a bolii în populația de porci mistreți și planurile de eradicare a pestei porcine africane din populațiile de porci sălbatici.

Planul de măsuri în integralitatea sa poate fi accesat pe siteul Instituției Prefectului: http://ph.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/34/2018/07/Hotarare-CLCB-Prahova.pdf