Laboratorul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti continua testarea personalului medical. In weekend, specialistii laboratorului au efectuat 5️8 de teste, toate negative

☣️ Laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Ploiești continuă testările, pentru siguranța corpului medical și a pacienților, iar rezultatele de până acum confirmă respectarea procedurilor medicale impuse în plină pandemie de #coronavirus!

Trebuie să fim conștienți că foarte importantă este testarea🌡cadrelor medicale. Până acum, 1️⃣2️⃣8️⃣ de medici, asistente medicale, îngrijitori, personal auxiliar care își desfășoară activitatea la Spitalul Județean de Urgență au fost testați prin intermediul platformei de diagnosticare prin tehnica Real-Time PCR, achiziționată cu fondurile alocate de Consiliul Județean Prahova.

🧪 Doar în weekendul trecut, 👩‍🔬 specialiștii laboratorului de la Spitalul Județean au efectuat 5️⃣8️⃣ de teste🌡, toate negative, iar astăzi vor intra în analiză alte 3️⃣0️⃣ de probe ce vor fi prelevate de la cadrele medicale.

O veste extraordinară este că rezultatele testărilor personalului medical de la Secția de Boli Infecțioase, mai cunoscută ca fostul Spital Movila, au fost, de asemenea, negative la coronavirus, conform analizelor efectuate la Institutul Matei Balș.

🧪 Este vorba despre 3️⃣5️⃣ de reprezentanți ai acestei secții în care sunt îngrijiți și tratați pacienții infectați cu SARS Cov-2 din județul Prahova. Faptul că niciun membru al corpului medical nu este pozitiv la coronavirus demonstrează – dacă mai era nevoie – că medicii, asistentele medicale, îngrijitoarele respectă toate protocoalele instituite la nivelul secției unde riscul este atât de ridicat!

🙏 Le mulțumesc tuturor pentru devotament, pentru atenția cu care își desfășoară activitatea și pentru faptul că au reușit să vindece mai mult de jumătate dintre pacienții diagnosticați cu coronavirus în județul nostru!”, transmite într-o notă de optimism, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader.