Laboratorul de Radioterapie Ploiesti prinde contur

Laboratorul de Radioterapie Ploiești prinde contur prin parteneriatul Consiliului Județean Prahova cu Municipiul Ploiești.
„Consider că cetățenii diagnosticați cu afecțiuni oncologice trebuie să fie tratați aproape de casă, la Ploiești, și nu la zeci de kilometri distanță, în spitale din Capitală sau din alte centre universitare. De aceea, având în vedere dificultățile bugetare ale municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova a decis susținerea demersurilor viceprimarului Cristian Mihai Ganea și a alocat fondurile necesare demarării lucrărilor pentru construirea Laboratorului de radioterapie al Spitalului Municipal Ploiești. Și anul trecut au fost alocați, ca măsură de sprijin, patru milioane de lei – contribuție de la bugetul județului pentru construirea laboratorului de radioterapie de la Ploiești, însă fondurile ne-au fost returnate de municipalitate”, a scris Bogdan Toader, presedintele CJ Prahova, pe pagina sa socializare.
Imobilul, care are termen de execuţie de 12 luni, va fi format din două buncăre de radioterapie cu cameră de comandă, un buncăr pentru brahiterapie, un computer tomograf simulator cu cameră de comandă, cu ajutorul căruia sunt stabilite cu precizie zonele care urmează să fie iradiate, dar şi cabinete pentru medici și saloane destinate spitalizării de zi.
„Pe această cale, vă asigur că voi continua, ceea ce ține de mine, ca președinte al CJ Prahova, anume continuarea finanțării investițiilor în sănătate și modernizarea unităților medicale din subordinea instituției pe care o reprezint! Tuturor, vă doresc multă sănătate!”, a scris Bogdan Toader pe pagina sa de facebook.