La UPU de la Spitalul Judetean Ploiesti nu se prezinta medici la concurs!

In ultimul timp, la concursurile organizate de catre conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti pentru acoperirea deficitului de medici de la Unitatea de Primiri Urgente, se prezinta foarte rar cate cineva. Astfel, aici ar mai fi nevoie de inca 13-14 medici in plus fata de de cei 10 existenti.

Directorul medical al Spitalui Judetean, Florin Puscariu, a precizat astazi, in sedinta Consiliului Judetean Prahova, ca este o specialitate foarte grea, poate chiar mai dificila ca in Bucuresti, deoarece multi dintre medicii care finalizeaza studiile isi doresc sa ramana in mediul universitar.

La randul sau, presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a spus ca un motiv al absentei medicilor de la concurs il reprezinta volumul mare de lucru, aici inregistrandu-se si cate 4.000 de cazuri pe luna, fata de o medie de 3.000 … pe an in alte unitati spitalicesti din judet, chiar daca salariile sunt sensibil egale!

In aceste conditii, noua organigrama a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti prevede 2.051 de posturi, proiectul de hotarare in acest sens fiind aprobat de catre alesii judeteni.