Intalnire intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si Federatia Sindicala Hipocrat

Reprezentanții Ministerului Sănătății au avut astăzi, 11 octombrie, o întâlnire cu reprezentanții Federației Sindicale Hipocrat.

Reprezentanții Ministerului Sănătății i-au asigurat pe sindicaliști că modificarea Ordinului nr. 870 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de munca, organizarea și efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar este în ultimele etape de lucru și, în cel mai scurt timp, noua forma a ordinului va fi publicata în Monitorul Oficial.

De asemenea, delegația Federației Sindicale Hipocrat a fost informată că Ministerul Sănătății caută permanent soluții astfel încât motivarea personalului care lucrează în sectorul sanitar (prin mijloace financiare sau prin reașezarea statutului personalului din sectorul sanitar în societate) să fie în concordantă cu importanța si complexitatea activității pe care aceștia o depun. Decizia de mărire a salariilor începand cu 1 august, precum și a remunerației pentru gărzile suplimentare începând cu 1 octombrie sunt dovezi concrete în acest sens.