Implante dentare (P)

Atunci cand unul sau mai multi dinti lipsesc si vrei sa iti refaci dantura sau sa inlocuiesti un dinte, implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie.

Este vorba despre o radacina artificiala din titan care este un material biocompatibil. Aceasta este inserata mai apoi sub gingie si va servi drept material de suport noului dinte. Atunci cand dorim sa ne recapatam zambetul si unii dinti nu pot fi pastrati, montarea unui implant dentar reprezinta alegerea ideala pentru asigurarea unui rezultat perfect si de durata.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezinta o radacina artificiala ancorata in os care inlocuieste o radacina naturala absenta sau pierduta in timpul extractiei unui dinte si pe care se aseaza o coroana dentara, adica un nou dinte artificial. Implantul permite inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Pe un implant se poate monta o coroana dentara din ceramica, un pod sau o proteza dentara. Absenta unui dinte dezechilibreaza intreaga dantura. Astfel, o veritabila transformare estetica, implantul dentar reprezinta in special posibilitatea de a recapata zambetul.

Montarea unui implant dentar nu se improvizeaza, aceasta rezulta din cateva intalniri preliminare si trebuie sa se adapteze fiecarui caz in parte. Vizita pre-implantara este esentiala pentru buna desfasurare a interventiei. In timpul acestei consultatii, Dr.Durbac va pune intrebari cu privire la antecedentele medicale si evalueaza situatia clinica, ia amprente. Fezabilitatea, planul de tratament si un deviz pot fi efectuate. Implantul dentar se realizeaza sub anestezie locala.

Cat costa un implant dentar?

Orice persoana care vrea sa apeleze la aceasta tehnica isi doreste sa cunoasca implant dentar pret. Trebuie sa stii ca exista mai multi factori care intervin in pretul final al implantului dentar si anume:

  • Calitatea materialelor. La fel ca in cazul oricarui material, exista diferite calitati, diferiti producatori. O calitate inalta a materialului ales iti va asigura linistea in timp. In plus, unii producatori ofera garantie pe viata pentru implant.
  • Platoul tehnic, igiena si sterilitatea. Calitatea instrumentelor joaca un rol deloc de neglijat. Fiecare chirurg trebuie sa dispuna de cele mai bune instrumente pentru a duce interventia la bun sfarsit.
  • Calitatea serviciilor. Totul trebuie sa fie perfect pentru a facilita interventia si sa ii ofere pacientului o experienta placuta, unica in termeni de calitate si confort.

In ceea ce priveste durata de viata a unui implant dentar, de mentionat este faptul ca aceasta este influentata de factori care depind de pacient (igiena orala, unele afectiuni) dar si de factori care depind de implantul dentar (calitate).