GCS rapoteaza 250 de cazuri noi de COVID-19 in ultimele 24 de ore (dintre care 6 in PRAHOVA)! Pana azi, s-au vindecat 16.071 de pacienti!

Grupul de Comunicare Strategică informează că până marți, 16 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.415 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea cea bună este că dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.071 au fost declarate vindecate și externate.
Motiv de îngrijorare: De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 250 de noi cazuri de îmbolnăvire.

PRAHOVA ARE 6 CAZURI NOI!

La nivelul județului Prahova, în data de 16 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1176 de persoane aflate în izolare la domiciliu. 69 de persoane au ieșit de sub această măsură, în ultimele 24 de ore, și au intrat alte 209. În carantină instituționalizată se află 27 de cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 176 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șapte au decedat și 103 au fost declarate vindecate și externate.

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, șase sunt internați la secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 15 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate două societăți comerciale. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1403 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 7 sancțiuni, în valoare de 3900 lei.

 

Detalii: Care este numarul pacientilor vindecati si cel al cazurilor noi