GCS raporteaza aproape dublu numarul vindecatilor de COVID-19 in 24 de ore fata de numarul cazurilor noi! Prahova, 3 cazuri noi!

GCS informează că până duminică, 31 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate.

Demn de remarcat, de ieri până azi, s-a înregistrat cel mai mic număr de cazuri noi în interval de 24 de ore din ultimele 2 luni: de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 124 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La nivelul județului Prahova, în data de 31 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1679 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 280 de persoane și au intrat alte 50. În carantină instituționalizată se mai află 29 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, dintre cele 113 persoane confirmare cu noul coronavirus, șase au decedat, 69 au fost declarate vindecate și externate. La secțiile de Terapie Intensivă se află, în continuare, trei persoane confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, un pacient cu COVID-19 este internat la Spitalul Municipal Câmpina, iar doi la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Toți trei sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Astfel, pe parcursul zilei de 30 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, a fost controlată o societate comercială, au fost legitimate 150 de persoane și oprite în trafic 95 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste 1800 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancțiuni (trei contravenții au fost la Legea 50/2020, zece la Legea 61/1991, iar 114 au fost săvârșite în context), în valoare de peste 67.000 lei.
Tot în urma verificărilor de ieri, oamenii legii au întocmit patru dosare de cercetare penală pentru cinci persoane, pentru încălcarea prevederilor Legii 352 privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Detalii: GCS raporteaza aproape dublu numarul vindecatilor de COVID-19 in 24 de ore fata de numarul cazurilor noi!