GCS anunta 413 cazuri noi de COVID-19. 48 au fost confirmate in PRAHOVA!!!

GCS informează că, până luni, 13 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
ATENȚIE: Până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Cifre ceva mai mici, dar tot NU E BINE! De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 413 noi cazuri de îmbolnăvire, dintre care 55 în capitală.

 Din păcate, Prahova pare că… ține înadins să se ia la întrecere cu cifrele din București. Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 48 de cazuri noi!!!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 813 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 40 au decedat, iar 161 au fost declarate vindecate și externate. Printre ultimele persoane confirmate, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, se numără și zece angajați ai unei primării din județul Prahova. A fost demarată ancheta epidemiologică și testat întreg personalul (45 de persoane). Ca urmare a acestei situații, reprezentanții primăriei respective, împreună cu reprezentanții DSP Prahova, vor stabili măsurile privind derularea activității în perioada următoare.
În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 12 pacienți, dintre care 8 sunt ventilați.
Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova cele 2 persoane decedate, în data 12 iulie, erau de sex masculin. Una dintre persoanele decedate avea 67 de ani, fusese internată pe 26 iunie și ulterior transferată la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” București, unde a decedat. A doua persoană decedată avea 73 de ani și fusese internată în data de 3 iulie. Cele două persoane aveau comorbidități: diabet zaharat tip II, boală cardiacă ischemică, HTA, tulburări de ritm cardiac, obezitate.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 317 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 278 de persoane au fost legitimate, iar 98 șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 74 de societăți comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 90 de sancțiuni, în valoare de 26100 de lei.
Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Detalii: AICI