EL DARUIESTE VIATA CU… VIATA LUI!

Unii ar spune că pompierii își fac doar meseria atunci când ajută oamenii, dar ceea ce nu știu este că o fac din dragoste pentru semenii aflați într-o situație de urgență.

Patru persoane rănite, din care trei încarcerate după un accident rutier produs, în jurul orei 17.26, pe DN1 în localitatea Blejoi, au avut parte de un ajutor neașteptat din partea unui pompier care, chiar dacă se afla în timpul liber, a intervenit prompt în sprijinul victimelor.

Plutonierul major Grigore Vladimir are 39 de ani. Joi după-amiază, SALVATORUL s-a aflat din întâmplare la locul accidentului, unde a avut loc o coliziune între o autoutilitară și un autoturism care transporta 3 pacienți dializați și a intervenit imediat pentru salvarea victimelor.

De altfel, Vladimir a fost cel care a și anunțat evenimentul la numărul 112. Accidentul s-a produs chiar în fața lui, iar anii de experiență și-au spus cuvântul. A evaluat fiecare ocupant al autoturismului și a scos de îndată o victimă din autoturism. Celelalte două din spate erau inconștiente si nu respirau foarte bine, motiv pentru care a procedat la eliberarea cailor respiratorii. Ulterior, cu ajutorul echipajelor de pompieri și a celor de la SAJ au mai scos încă o victimă. Misiunea lui avea să se termine aici, intervenția fiind continuată de către echipajele de descarcerare.

„Am participat la foarte multe accidente rutiere, însă fiecare lasă urme grele în sufletul meu. Uneori aș vrea să pot face mai mult pentru ei.. dar din păcate nu se poate. Trei erau încarcerați din care doi în stare gravă, groaznic totul, fără prea multe cuvinte…. nu vezi așa ceva în fiecare zi. Vreau doar să se întoarcă la familii sănătoși”.

Pompierul spune că a fost atras de mic de aceasta meserie și de 14 ani este în slujba comunității prahovene. Nu este la prima misiune de acest gen, în luna martie a acționat la un alt accident rutier împreună cu un coleg, tot din timpul liber, ocazie cu care a salvat un bărbat.

Are o familie frumoasă care îl așteaptă de fiecare dată cu sufletul la gură și cu dorința nespusă de a reveni sănătos printre ei.

ATITUDINE, RESPONSABILITATE, PROFESIONALISM, OMENIE! UN OM CARE MERITĂ TOT RESPECTUL! Nu se uită la ceas „să spargă ușa biroului” la terminarea programului de lucru și își asumă și își parctică meseria oricând, oriunde. Dăruiește viață din viața lui!

Foto: ISU Prahova