CUTREMURATOR: SEFA UPU de la Spitalul Judetean Ploiesti, la ATI. Din pricina coronavirusului!

„Cred că este marele sacrificiu pe care îl facem cei am fost și umblăm în prima linie, în condițiile în care toți ceilalți colegi ai noștri ar trebui să ne înțeleagă și să ne împărțim acest atribuții și responsabilități. Numai împreună ieșim din această pandemie. Sănătate multă!”, a declarat Nelu Tătaru. Este acesta comentariul făcut de ministrul Sănătății într-o emisiune la Digi24, în momentul când moderatorul dă o veste cumplită, tocmai când se discuta situația critică de la Spitalul Județean Ploiești: Dr Violeta Tănase, șefa UPU din cadrul SJU Ploiești este internată la ATI, fix din pricina coronavirusului.

Așa e când se întâmplă cumplite și nedorite coincidențe care demonstrează că că imprevizibilul există și uneori joacă feste. Așa e când…rămânem surprinși, (din păcate adesea neîncrezători), și lucrurile se agravează sub ochii noștri, aducând argumente spre nevoia de a fi mult, mult mai mult responsabili cu toții.

Din nefericire, iată că tot vin vești greu chiar și de transmis despre medicii și despre mulți alții din linia I.

Îi dorim doamnei doctor multă putere și să învingă cât mai curând în lupta cu boala.

*** Din nefericire, trei asistente medicale, de la spitalele din Slatina și Balș și de la Ambulanța Arad, au murit în ultimele 24 de ore, după ce au fost confirmate cu Covid-19, a anunțat marți Federația Solidaritatea Sanitară.

„În doar 24 ore, din nefericire, trei colege au pierdut lupta cu Covid-19 după ce, la rândul lor, au îngrijit și salvat zeci de pacienți de această boală”, a transmis federația.

Potrivit sursei, este vorba de o asistentă medicală de 48 de ani de la Secția de Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, care a murit marți, de o altă asistentă de 47 de ani de la Secția Boli Interne a Spitalului Orășenesc Balș și de o asistentă de 48 de ani de la substația Ineu a Serviciului de Ambulanță Județean Arad, ambele decedate luni.

sursa foto: ziare.com