Cum functioneaza call center-ul din Prahova pentru informatii legate de vaccinare, testare si certificate digitale Covid-19

Instituția Prefectului Județul Prahova pune la dispoziția prahovenilor un call center care sprijină activitatea Direcției de Sănătate Publică Prahova în efectuarea de anchete epidemiologice și preia apeluri de la cetățenii interesați să obțină informații despre vaccinarea împotriva virusului SARS-COV2, testare și obținerea certificatelor digitale privind Covid-19.

Acest call center va funcționa în sala de ședinte a Palatului Administrativ, pusă la dispoziție de Consiliul Județean Prahova, timp de aproximativ o lună de zile cu ajutorul voluntarilor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova și al voluntarilor de la Crucea Roșie. (detalii aici).

Iata cum functioneaza acesta:

MENIU CALL CENTER DSP PRAHOVA

021.414.44.44

Când o persoană sună la numărul de Call Center ascultă mesajul următor:

Ați sunat la DSP Prahova!

Vă informăm că acest apel este înregistrat, iar continuarea lui reprezintă acceptul dumneavoastră!

Atenție! Numărul apelat nu este unul pentru urgențe medicale! Dacă aveți o urgență medicală, vă rugăm să apelați numărul de urgență 112!

Dacă doriți informații legate de unitățile de învățământ, vă rugăm să apelați numărul 0800.67.20.31 – linie telefonică destinată elevilor, studenților și părinților.

Pentru informații privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 apăsați tasta 1

  1. Informații privind obținerea certificatului verde;
  2. Informații privind vaccinarea (tip vaccin din centre fixe, program centre fixe, medici de familie care vaccineaza, echipe mobile, farmacii care testeaza, preluarea tichetelor de vaccinare etc.)

Pentru DSP apăsați tasta 2:

  • apăsați tasta 1 – dacă prezentați simptome specifice COVID-19 și doriți informații suplimentare privind măsurile necesare.
  • apăsați tasta 2  – dacă sunteți contact direct cu un caz confirmat COVID-19 și doriți informații suplimentare.
  • apăsați tasta 3 – dacă doriți informații despre izolare, carantinare, călătorii în străinătate, concediu medical sau alte informații.
  • apăsați tasta 0 – pentru a reasculta acest mesaj.