Cum arată clinica din Ploiești a medicului stomatolog Ionuț Leahu

La Clinicile Dentare Dr. Leahu Ploiești, pacienții beneficiază de sănătate reală și o experiență stomatologică excepțională, într-un mediu plăcut și plin de confort. Clinica este situată pe Str. Gheorghe Grigore Cantacuzino, nr. 90 și dispune de cea mai nouă aparatură medicală, de cabinete dentare moderne, de un centru de radiologie propriu și de o tehnologie de ultimă generație. Toate acestea le oferă pacienților posibilitatea de a trăi o experiență cât mai plăcută de la începutul planului de tratament și până la finalizarea acestuia.

Întreaga echipă a clinicii stomatologice din Ploiești oferă tratamente personalizate oricărui ploieștean, care își dorește să-și rezolve orice tip de problemă dentară. În momentul de față, echipa este formată din 21 de profesioniști, dintre care 5 medici și 6 asistenți medicali, însă procesul de recrutare rămâne deschis pentru persoanele care își doresc un loc de muncă într-un domeniu de medicină dentară excepțional. ,,Odată cu deschiderea acestei clinici, investim, de fapt, în întreaga comunitate locală, prin crearea locurilor de muncă noi, a oportunităților de specializare pentru medicii din Ploiești și facilitarea accesului la tratamente moderne pentru fiecare ploieștean, care se va convinge că orice afecțiune se poata trata în stomatologie. Chiar și cu restricțiile actuale, 20% din pacienți vin în clinicile noastre din București și din alte orașe; ne-am propus să ducem noi același nivel de expertiză medicală mai aproape de ei prin crearea echipelor locale puternice și dezvoltarea comunității locale, în consecință”, explică Dr. Ionuț Leahu, fondatorul rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Text foto: Cabinet stomatologic din cadrul Clinicii Dentare Dr. Leahu Ploiești care dispune de o aparatură modernă și de cele mai noi tehnologii

În clinica dentară din Ploiești, medicii dentiști sunt specializați în diverse ramuri ale stomatologiei

Pacienții care vin în clinica stomatologică Dr. Leahu Ploiești se bucură de tratamente moderne ce sunt realizate atât de medici care se ocupă cu stomatologia generală, cât și de medici specializați într-o anumită ramură a medicinei dentare, cum ar fi: chirurgie, endodonție, protetică, pedodonție, parodontologie și ortodonție. Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, îți descriem mai jos cu ce se ocupă un medic specializat într-un anumit domeniu al stomatologiei:

  • Medicul chirurg: se ocupă cu tratamente stomatologice ce constau în extragerea dinților ce sunt afectați foarte profund și de înlocuirea acestora cu ajutorul implanturilor dentare. De asemenea, medicul chirurg se ocupă și cu realizarea adițiilor osoase (atunci când volumul osos nu este suficient pentru inserarea implanturilor dentare) și cu realizarea grefelor gingivale și a descoperirilor implanturilor dentare.
  • Medicul endodont: este specializat în tratamentul sau retratamentul canalelor dentare și te ajută să-ți salvezi dinții atunci când caria dentară a ajuns la nerv și durerea a început să apară;
  • Medicul protetician: se ocupă cu reconstrucția dinților prin realizarea coroanelor dentare și a fațetelor dentare. De asemenea, medicul protetician realizează împreună cu tehnicienii dentari lucrările protetice fixe pe care le primești dacă alegi sistemul ,,Dinți ficși în 24 de ore”;
  • Medicul pedodont: acesta este specializat în lucrul cu copiii și îi ajută să-și rezolve numeroase probleme dentare;
  • Medicul parodontolog: se ocupă cu tratarea dinților și gingiilor afectate de boala parodontală;
  • Medicul ortodont: este specializat în tratamentul cu aparat dentar și te ajută să-ți corectezi atât poziția dinților, cât și mușcătura.

Text foto: Cabinetul stomatologic pentru copii din clinica Dr. Leahu Ploiești este special amenajat cu personaje magice și cu aparatură modernă pentru cei mici

Tratamente stomatologice complexe pentru copii la clinica Dr. Leahu Ploiești

La Clinicile Dentare Dr. Leahu Ploiești găsești un cabinet special destinat copiilor, dar și un spațiu special amenajat unde cei mici se pot împrieteni cu personaje de poveste și se pot juca pe tabletele ce dispun de numeroase jocuri personalizate. Mai mult, ei învață despre sănătatea dinților de la medici specializați în pedodonție și beneficiază de tratamente stomatologice moderne, fără durere și în deplină siguranță. De asemenea, întâlnirea cu un medic specialist pedodont îi ajută pe cei mici să aibă o dantură frumoasă și sănătoasă atunci când devin adulți. În plus, la clinica stomatologică Dr. Leahu din Ploiești, echipa de medici pedodonți este pregătită să rezolve orice tip de afecțiune dentară a celor mici, cum ar fi: tratamente pentru carii, sigilări dentare, coroane dentare personalizate și servicii stomatologice de urgență.

Este foarte important să mergi cu cel mic la un medic specialist, deoarece anumite afecțiuni dentare poate nu se văd sau încă nu au apărut. „Primele forme de carie dentară pot apărea chiar în primul an de viață al copilului, în jurul vârstei de 6 luni, atunci când apare primul dințișor. Aceasta este perioada în care cel mic este alăptat și din păcate, momentul în care apar primele demineralizări pe dinții de lapte. În doar 3-4 luni ele pot evolua până la afectarea gingiei. Mai târziu, putem să întâlnim carii dentare de tip proximal, adică între dinți. Acestea se formează din cauza spațiilor care se creează pentru apariția dinților permanenți. În aceste spații se depozitează resturi alimentare și placă bacteriană, care duc la formarea cariilor dentare. Acest tip de carie este foarte periculos deoarece se formează între dinți și este greu de observat de către părinte, mai ales în stadiile incipiente. Noi recomandăm ca prima vizită să fie realizată în jurul vârstei de 6 luni, tocmai pentru a preveni aceste demineralizări care favorizează apariția cariei de biberon. După aceea, putem obișnui copilul cu vizite de rutină la medicul stomatolog, din 6 în 6 luni. Vizitele regulate îl vor ajuta pe cel mic să se obișnuiască cu mediul, să creeze o relație bazată pe încredere cu medicul său și să nu dezvolte „frica de stomatolog”, explică Dr. Asma Battah, medic pedodont în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Text foto: Spațiu de joacă special amenajat cu tablete și jucării în cadrul Clinicii Dentare Dr. Leahu Ploiești