Craniotom pentru Spitalul Judetean Ploiesti

Secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Ploiesti va fi dotata cu un aparat medical care va contribui atât la creşterea calităţii îngrijirii pacienţilor, cât și la salvarea de vieți. Este vorba de un craniotom care va contribui semnificativ la creșterea calității intervențiilor neurochirurgicale efectuate.

„Scopul nostru este să ne implicăm în comunitățile din care facem parte și să susținem nevoile concrete ale acestora, de aceea suntem mândri că reușim prin această investiție să creștem șansele fiecăruia la supraviețuire și să asigurăm un trai mai bun pentru comunitatea din Ploiești”, a declarat Philippe Legrez, Delegat General al Fundației Corporativă Michelin, cea care a avut initiativa acestei investitii.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploiești oferă servicii populației orașului Ploiești și a zonelor din jur, în total acoperind peste 850.000 de locuitori și oferă anual:
-158.753 consultații în Unitatea de Primiri Urgențe
-99.414 consultații în ambulatoriu de specialitate
-42.603 pacienți externați spitalizare continuă
-12.719 intervenții chirurgicale in spital, dintre care 840 de intervenții neurochirurgicale

Capacitatea spitalului este de 1.160 de paturi pentru spitalizarea continuă, 39 de paturi pentru spitalizarea de o zi, alături de 20 de secții medicale și chirurgicale și 15 compartimente, 7 laboratoare de analize medicale, radiologie, anatomie patologică, recuperare, medicină fizică și balneologie, ambulatoriu, psihiatrie, pneumologie, boli infecțioase etc.

Fundația Corporativă Michelin a fost creată în ianuarie 2014 la inițiativa lui Jean-Dominique Senard, Președintele Grupului Michelin, sub egida mobilității omului.