Cooperare romano-franceza in domeniul Sanatatii; ministrul Victor Costache merge la Paris

Ministrul Sănătății, Victor Costache, se va afla la Paris, in perioada 4-6 februarie 2020, acolo unde va avea o serie de întâlniri cu autorități franceze, dar și cu medici români care activează în centrele medicale din Franța.

Ministrul Victor Costache se va întâlni cu Agnès Buzyn, ministrul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză. Cei doi oficiali vor discuta Memorandumul de Înțelegere care va fi încheiat între Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză în domeniul sănătății. Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii deficitare ale asistenței medicale ca de exemplu: marii arși, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităților sanitare.

De asemenea, cei doi miniștrii vor analiza și subiecte de asistență medicală la zi, privind asigurarea cooperării între cele două sisteme pentru asigurarea măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăviriilor cu noul coronavirus.

Vizita de lucru a ministrului român al Sănătății în Franța prevede și o întâlnire cu medicii români care activează în centre medicale franceze.

Tot în Franța, ministrul Victor Costache este invitat să țină o prelegere în cadrul Conferinței privind „Chirurgia cardiacă și chirurgia vasculară în epoca tehnicilor minim invazive”, la Academia Națională de Chirurgie din Franţa, scrie pagina oficiala a Ministerului Sanatatii.