Conducerea CAS Prahova, in dialog cu agentii economici la sediul CCI Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova, in colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului Prahova, a organizat joi, 27 iunie 2019, la Sala „Europa” de la sediul CCI Prahova, un seminar informativ de prezentare a noutatilor aparute in legislatia asigurarilor de sanatate.

Gazda si amfitrion al evenimentului, unul apreciat de catre participanti, a fost Presedintele CCI Prahova – Aurelian Gogulescu, CAS Prahova fiind reprezentata de Catalin Octavian Maguleanu – Presedinte, Nicolae Homiuc – Sef Serviciu si Eliza Oncel – Director Economic.

“Este o actiune organizata in premiera de catre CCI Prahova privind domeniul asigurarilor de sanatate, pe care o dorim permanentizata. De aceea, in luna septembrie a acestui an, vom organiza un nou seminar pe aceasta tema, la care ne dorim sa aducem in fata reprezentantilor mediului de afaceri nouatile legislative, actiunea fiind, ca si astazi, una interactiva”, a declarat Presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Acest seminar si-a propus sa aduca o serie de precizari importante cu privire la tema anuntata, in scopul eficientizarii activitatii de evidenta a persoanelor asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate si de restituire a sumelor reprezentand indemnizatii platite angajatilor proprii care au beneficiat de certificate de concediu medical.

In cadrul acestei actiuni, specialisti cu o bogata expertiza din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate Prahova au adus la cunostinta reprezentantilor operatorilor economici, modificarile legislative cu privire la: persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru concedii si indemnizatii; concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate; transferul contributiilor in sarcina angajatului si a introducerii contributiei asiguratorii pentru munca; Declarația 112 privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate.