Comitet Local pentru Situatii de Urgenta din cauza gripei la Ploiesti

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a convocat, în această dimineață, Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea realizării unei analize a cazurilor de gripă înregistrate, în ultima perioadă, la nivelul municipiului Ploiești.

La întrunire au fost prezenți și viceprimarii Cristian Mihai Ganea și George Pană, administratorul public al Municipiului Ploiești – Teodora Marin, precum și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova, Inspectoratului Școlar Județean Prahova și ai celor două spitale aflate în administrarea municipalității ploieștene: Spitalul de Pediatrie Ploiești și Spitalul Municipal nr. 1 “Schuller” Ploiești.

În urma discuțiilor a reieșit că, în prezent, la nivelul unităților școlare ploieștene, nu există focare de gripă, înregistrându-se doar cazuri izolate.

Totuși, ca măsuri de prevenție s-a impus efectuarea triajului epidemiologic, zilnic, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, precum și raportarea de urgență către instituțiile abilitate (Direcția de Sănătate Publică Prahova, Inspectorat Școlar Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești) a cazurilor de gripă, confirmate clinic de cadrele medicale, în vederea evaluări concrete a situației și luării măsurilor de prevenție a gripei, care se impun.

La nivelul unităților sanitare din municipiul Ploiești, s-au implementat deja recomandările transmise de Direcția de Sănătate Publică Prahova, care includ restricționări privind accesul la pacienții internați, prin reducerea programului de vizită, a numărului de persoane care vizitează pacienții internați, precum și informarea vizitatorilor cu privire la măsurile de protecție împotriva gripei și interdicția intrării în vizită la pacienți a persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie.

Primarul Adrian Florin Dobre a solicitat reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Prahova să notifice profesorii, învățătorii și educatorii din școlile, grădinițele și creșele ploieștene să realizeze direct în rândul copiilor, după caz, educația sanitară necesară prevenirii contactării și răspândirii gripei.

De asemenea, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a stabilit afișarea, la nivelul instituțiilor din subordinea Primăriei Municipiului Ploiești și a Consiliului Local Ploiești, în locurile de acces pentru public, a recomandărilor făcute de specialiști în vederea prevenirii infecțiilor respiratorii și a gripei.

Totodată, primarul Dobre a cerut să fie informat, zilnic, cu privire la evoluția cazurilor de gripă în municipiul nostru.