Clinica Dr. Leahu din Ploiesti, locul in care copiii uita de frica de stomatolog

Clinica stomatologică Dr. Leahu din Ploiești este locul unde copiii beneficiază de tratamente stomatologice moderne, realizate de către o echipă multidisciplinară de medici stomatologi. La Academia Spațială Dr. Leahu, conceptul rețelei de clinici dentare dedicat copiilor, micuții pacienți se împrietenesc cu personajele de poveste și învață despre importanța igienei orale prin intermediul jocurilor digitale.

Sănătatea dentară a copiilor reprezintă o prioritate pentru părinții care își doresc să prevină apariția afecțiunilor orale, dar și disconfortul provocat de acestea. Astfel, primele vizite la medicul stomatolog sunt recomandate încă de la o vârstă fragedă, după apariția primului dinte de lapte, în jurul vârstei de de 6 luni. Pentru a-i ajuta pe cei mici să nu dezvolte teama de stomatolog și pentru a-i învăța importanța igienei orale este necesar ca aceștia să construiască o relație bazată pe încredere cu medicul stomatolog. Cu fiecare vizită la clinica stomatologică, micuțul tău se va împrieteni din ce în ce mai bine cu medicul său și, în același timp, va afla informații despre modul în care este necesar să își îngrijească dințișorii de lapte pentru a avea un zâmbet mereu sănătos și frumos.

Cum arată spațiul plin de poveste de la clinica stomatologică din Ploiești

La Clinica Dr. Leahu din Ploiești există un spațiu special amenajat pentru copii. Personajele de poveste îi întâmpină încă de la intrarea în spațiul de joacă și îi acompaniează în cabinet pe toată durata vizitei. Mai mult decât atât, personajele precum Dințică, Dințișorul Zurliu, sau Frații Lăpturoși devin eroi principali în jocurile digitale disponibile pe tabletele din clinică, la care copiii au acces înainte și după tratamentele stomatologice. Cabinetele destinate copiilor reprezintă atât un mediu prietenos pentru cei mici, cât și un mediu sigur unde sunt realizate tratamentele dentare cu ajutorul aparaturii moderne. Astfel, vizitele la stomatolog ale copiilor devin experiențe plăcute, lipsite de disconfort și pline de povești de neuitat.

,,Primele ședințe cu cei mici trebuie să fie cu manopere ușoare, cu jocuri și cu povești despre instrumentar. Este chiar indicat ca la prima ședință copiii să atingă instrumentele cu care noi lucrăm, de obicei facem teste și le arătăm celor mici cum funcționează fiecare în parte. Folosesc diverse analogii și jocuri de cuvinte pentru fiecare instrument și pentru fiecare procedură, astfel în timpul intervențiilor „facem duș fiecărui dințișor”, „o spălăm pe Vrăjitoarea Carie”, ne jucăm cu albinuțe și așa mai departe. Chiar dacă sunt situații în care tratamentele sunt complexe, copiii nu trebuie să simtă, totul trebuie să fie privit de către ei drept o joacă”, explică Dr. Mihaela Ligia Pârlog, medic stomatolog la Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Primele vizite ale copiilor la clinica stomatologică din Ploiești sunt de acomodare și de împrietenire. Medicii stomatologi formează relații bazate pe încredere cu micuții pacienți, reușind să-i ajute să înțeleagă de ce au nevoie ca dințișorii lor să fie tratați.

Text foto: Cabinet pentru copii cu personaje colorate din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Ploiești

Stomatologie pentru copii, dar și educație despre igiena orală

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Ploiești vei găsi o întreagă echipă de medici stomatologi, cu experiență în realizarea problemelor orale. Pentru ca micuțul tău să beneficieze de un plan de tratament personalizat, care să îl ajute să aibă mereu un zâmbet sănătos și frumos, la clinica stomatologică din Ploiești există și medici specialiști ortodonți, ce sunt gata să trateze problemele de poziționare ale dinților.

„Putem dirija creșterea dinților încă de la vârste mici și putem corecta încă din faze incipiente cu ajutorul aparatelor dentare moderne. Cu cât se intervine mai repede, cu atât putem corecta mai ușor. În acest fel, cel mic se poate bucura de beneficiile pe care o dantură sănătoasă i le oferă”, explică Dr. Anca Temelcea, Șef de Lucrări, Medic Primar Ortodonție și Ortopedie Dento-facială; Doctor în Științe Medicale.

Pe lângă serviciile stomatologice asigurate copiilor, medicii oferă și informații cu privire la sănătatea orală. Un control odată la 6 luni și o rutină corectă de îngrijire a danturii pot preveni apariția afecțiunilor dentare în timp. Realizarea unei bune igiene orale la copii presupune un periaj dentar de două ori pe zi, după micul dejun și înainte de culcare.

,,Pentru un periaj dentar corect trebuie să ne asigurăm că folosim o periuță de dinți potrivită și o pastă de dinți special destinată celor mici. După periaj este important să avem grijă ca cel mic să un înghită pastă de dinți. De aceea, în cazul copiilor cu vârste mici trebuie să utilizăm o cantitate foarte mică de pastă de dinți. Indiferent dacă vorbim de un periaj realizat de către părinți sau de un periaj dentar realizat de către copil, este necesar să ne asigurăm că cei mici sunt supravegheați”, completează Dr. Ionuț Leahu, Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie.

Clinicile Dentare Dr. Leahu Ploiești oferă sănătate reală și experiență excepțională atât copiilor, cât și adolescenților. Echipa medicală tratează fiecare pacient cu pasiune și răbdare și te așteaptă cu drag atât pe tine, cât și pe micuțul tău pentru a porni împreună pe drumul către un zâmbet sănătos și frumos.

(P)