CJ Prahova vrea instrumentar nou la Spitalul Judetean si Maternitate

Joi, 28 martie 2019, la sediul Consiliului Județean Prahova, a avut loc o ședință de lucru, in cadrul careia au fost prezentate echipamente de sterilizare a instrumentarului medical, dar și proiectul unei centrale de sterilizare a instrumentelor chirurgicale și non-chirurgicale.

Această investiție ar fi foarte utilă, mai ales pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, deoarece se pot reduce cu aproximativ 50% infecțiile post-operatorii. Și alte unități medicale din județul Prahova s-au arătat interesate de montarea unei centrale de sterilizare, la întâlnire fiind prezenți reprezentanți ai Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești, ai Spitalului Municipal „Schuller” Ploiești, ai Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.

Întâlnirea de lucru a fost coordonată de vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, care a menționat că, pentru administrația județeană, îmbunătățirea serviciilor medicale reprezintă o prioritate. În acest context, se intenționează dotarea unităților sanitare din Prahova cu instrumentar medical nou, dar și implementarea unor proiecte de reducere a infecțiilor intraspitalicești.
Foto: cjprahova/facebook