Bolnavii de diabet, în atenția ministrului Sănătății. Ce comentează Sorina Pintea pe contul său de socializare

«În această dimineață am participat la „Forumul Român de Diabet”

În anul 2018, Programul Național de Diabet a beneficiat de un buget de 1,3 miliarde lei, pentru cei 860.000 de pacienți care au beneficiat de medicamente, insulină, materiale și sisteme de monitorizare.

, organizat de Societatea Romană de Diabet , Nutriție și Boli Metabolice și Grupul de lucru DIABET din cadrul ARPIM.
Principalele teme de discuție ale evenimentului au fost prevenția, diagnosticarea și managementul integrat al persoanelor cu diabet.
Felicit inițiativa organizării unui astfel de eveniment dedicat unei afecțiuni care reprezintă o problemă majoră de sănătate publică. Vreau să știți că părerile specialiștilor nu sunt consultative, ele stau la baza politicilor de sănătate elaborate la Ministerul Sănătății. 
Anul acesta este momentul să acționăm mai mult în domeniul prevenției. Este necesară crearea unei platforme comune a Ministerului Sănătății și Ministerului Educației pentru a dezvolta principii noi pentru educație, pentru sănătate.
În anul 2018, Programul Național de Diabet a beneficiat de un buget de 1,3 miliarde lei, pentru cei 860.000 de pacienți care au beneficiat de medicamente, insulină, materiale și sisteme de monitorizare», a consemnat ministrul Sănătății pe contul său de socializare marți dimineață.

Sursa foto: Sorina Pintea