Azi este Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat programul WHO Patient Safety privind siguranţa pacientului în 2004, program care îşi propune să coordoneze, să difuzeze şi să accelereze îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor în întreaga lume.

Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor şi practicilor privind siguranţa pacienţilor în toate statele membre ale OMS şi pentru a acţiona ca o forţă majoră la îmbunătăţirea siguranţei acestora.

„Este foarte important pentru pacienți să beneficieze, pe lângă investiţiile pe care le-am făcut în achiziţia de aparatură medicală performantă, și de utilizarea corectă a tehnologiilor şi instrumentelor, astfel încât oamenii să primescă îngrijiri medicale în condiţii de siguranţă”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Guvernul susține Campania de informare „Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă”, demarată astăzi de Ministerul Sănătății prin direcțiile de sănătate publică, și care are drept scop realizarea unui act medical mai sigur. Ca atare, Palatul Victoria se va colora în portocaliu, în această seară, începând cu ora 19.30, pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.