Aproape 280.000 de teste rapide pentru elevii din Prahova

Mult- disputatele teste rapide pentru elevi au ajuns și în județul Prahova. Inspectoratul Școlar Județean Prahova informează că a organizat și coordonat preluarea de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a unui număr de 278.500 de teste rapide pentru determinarea antigen SARS-CoV-2 din probe de salivă. Testele au fost depozitate la Unitatea de Jandarmi Câmpina, de unde sunt distribuite către unitățile de învățământ.

Distribuirea testelor rapide a demarat luni, 29 noiembrie și va mai avea loc joi, 2 decembrie, astfel încât acestea să ajungă la toți elevii, preșcolarii și la toți angajații din unitățile de învățământ.

„Modalitatea de administrare se stabilește, pentru fiecare unitate de învățământ, de către Consiliul de Administrație.

În urma deciziei acestui organism, testele vor putea fi administrate fie la școală, fie acasă, de către părinți”, sunt precizările din partea Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

 Și… iată că nici acum nu ne dămseama ce mare rău ne fac… unele lipsuri: Altfel spus, ce bine ar fi fost dacă fiecare unitate de învățământ ar fi dispus… de la bun început de serviciile personalului medical care să poată acționa cu celeritate în diverse situații…